Έρευνα του περιοδικού ΄΄Time΄΄

2014-01-16 16:46

Μια νέα επιστημονική έρευνα για τους φοιτητές και τους έφηβους έρχεται να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τα δεδομένα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Time, οι έφηβοι και οι φοιτητές που καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ, είναι πολύ περισσότερο κοινωνικοί κι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν καλύτερες παρέες και να ζήσουν μια πιο ευχάριστη ζωή.
Η έρευνα διεξήχθη σε συνολικά 132 περιοχές λαμβάνοντας δείγματα φοιτητών 18 ετών, ενώ η έρευνα έπαιρνε ως εναρκτήρια χρονολογία της το 1994. Οι περισσότεροι έφηβοι που δήλωναν ότι έπιναν ήταν πολύ περισσότερο κοινωνικοί και είχαν καλύτερες επιτυχίες στην προσωπική τους ζωή.
Βέβαια, όπως σε κάθε έρευνα υπάρχουν και οι κατακριτές, που υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δεν είναι 100 % ακριβή. Η αντίθεση των κατακριτών της έρευνας έγκειται στο γεγονός ότι συλλέχθηκαν στοιχεία 20ετίας, με τη δεκαετία του '90 να θεωρείται μια κατ' εξοχήν δεκαετία ποτού και ξέφρενης διασκέδασης για τους νέους. Την ίδια στιγμή, όσοι κατακρίνουν την έρευνα πιστεύουν ότι οι έφηβοι σήμερα μπορούν να είναι το ίδιο κοινωνικοί και διάσημοι χωρίς απαραίτητα να καταναλώνουν αλκοόλ στη νυχτερινή διασκέδαση τους, αφού υπάρχουν το Perrier και το Redbull. Πηγή: www.patrasevents.gr/article