Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας

2013-11-28 14:46

Την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η βράβευση των διακριθέντων του «Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ο «Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας» ήταν μία πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και δημιουργία νέων επιχειρήσεων» με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια-Βίου Μάθησης και της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς, με στόχο την υποστήριξη νέων με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού νέοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να υποβάλλουν ατομικά ή σε ομάδες τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στους τομείς της βιομηχανίας- μεταποίησης, ηλεκτρονικού επιχειρείν, υπηρεσιών, πράσινης επιχειρηματικότητας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας καθώς και στον αγροτικό τομέας. Συνολικά υποβλήθηκαν 63 προτάσεις από τις οποίες 12 προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση και συμβουλευτική συνέταξαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Στην τελετή λήξης θα παρουσιαστούν σε poster τα επιχειρηματικά σχέδια που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και θα ακολουθήσει η βράβευση των διακριθέντων.

Τα βραβεία είναι μία ευγενική προσφορά των υποστηρικτών του Διαγωνισμού και αφορούν σε:

  • Για τους δύο πρώτους, δύο tablet από την «Εθνική Τράπεζα» και δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού «iBank Καινοτομία & Τεχνολογία»

  • Φιλοξενία 5 ώριμων επιχειρήσεων σε θερμοκοιτίδα εντός των ορίων του Δήμου Παύλου

  • Παροχή υπηρεσιών συμβούλων σε 3 επιχειρήσεις αξίας 1000, 750 και 500 ευρώ από την εταιρεία «ErgoQ»

  • Δωρεάν λογιστική υποστήριξη σε 10 επιχειρήσεις για διάστημα 6 μηνών από την εταιρεία «Αναπτυξιακή Προοπτική»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: www.auth-idea.gr/